Παιδί εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του στην ηλικία των 11 όταν ένας καρκινικός όγκος «έφαγε» όλο το πρόσωπο του

Ένα αγόρι που ζούσε με έναν καρκινικό όγκο ο οποίος είχε καλύψει ολόκληρο το πρόσωπό του και τον εμπόδιζε από το να αναπνεύσει σωστά, βρήκε μια σωτήρια θεραπεία.

Ο Kambou Sie εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του επειδή εκείνη «δεν μπορούσε να διαχειριστεί» την παραμόρφωση του προσώπου του.

Το αγόρι υπέφερε από την απειλητική για τη ζωή του ασθένεια από την ηλικία των 11 ετών, και ο πατέρας του ήταν πολύ φτωχός για να μπορέσει να τον βοηθήσει.

Kambou Sie was abandoned by his mother who 'couldn't cope' with his facial disfigurement

Ο Kambou δεν είχε λάβει καμιά θεραπεία, κι έτσι, ο όγκος μεγάλωσε και κάλυψε εντελώς το πρόσωπό του, κάτι που εμπόδιζε την κινητικότητα του στόματός του και ανάγκαζε τα μάτια του να είναι κλειστά.

Τώρα, χάρη στη βοήθεια μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, έκανε χημειοθεραπείες για να μειώσει τον όγκο και θα υποβληθεί σε μία αισθητική χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τον νεκρό ιστό από το πρόσωπό του.

Ο 17χρονος Kambou, με το ψευδώνυμο Prosper, έλαβε ένα συναισθηματικό μήνυμα και μια συγγνώμη από τη μητέρα του.

He has suffered with the life-threatening condition since he was 11 years old

Ο έφηβος, από το Bondoukou στην Ακτή του Ελεφαντοστού, δήλωσε: “Οι άνθρωποι έλεγαν ότι ήμουν ένα τέρας κι ότι ίσως να έφταιγε κάτι που είχα φάει και είχα γίνει έτσι, αλλά τα μάγουλά μου γίνονταν όλο και πιο μεγάλα.”

“Όταν αρρώστησα, όλοι έλεγαν ότι δεν θα γίνω καλά, έτσι, η μητέρα μου σταμάτησε να με φροντίζει και φρόντιζε μόνο τα άλλα παιδιά της.”

“Όταν η ασθένεια χειροτέρεψε, όλοι με εγκατέλειψαν. Ο πατέρας μου ήταν ο μόνος που με φρόντιζε και συνεχίζει να με φροντίζει.”

Απελπισμένος για βοήθεια, ο πατέρας του Prosper επικοινώνησε με την αδελφή Claudine από το Ίδρυμα Liliane, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση παιδιών με αναπηρίες.

Η καλόγρια έφερε το αγόρι σε επαφή με τον οργανισμό A Voice For Padre Pio, ο οποίος παρέχει κοινωνική και ιατρική υποστήριξη σε άρρωστα άτομα.

His father could not afford untreated and the lump grew to completely swallow up his face 

Η οργάνωση τον έστειλε στο Νοσοκομείο Pascale της Νάπολης στην Ιταλία, για να λάβει τη διάγνωση την οποία περίμενε έξι χρόνια.

Ο Prosper έμαθε ότι είχε λέμφωμα Burkitt.

Prosper said people have cruelly branded him a 'monster' because of he large tumour

Μιλώντας για τη θεραπεία του, ο Prosper δήλωσε: “Όταν με βλέπουν οι άνθρωποι, λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ αυτή την ασθένεια σε κανέναν άλλο. Δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω.”

“Ελπίζω να θεραπευθώ, ακόμα κι αν πρέπει πρώτα να υποφέρω. Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι να μικρύνω τα μάγουλά μου.”

“Το πρόσωπό μου είναι πολύ καλύτερο.”

Δείγματα ιστού αφαιρέθηκαν από το πρόσωπο του Propser, για να διαπιστωθεί η αιτία της νόσου και η κατάλληλη θεραπεία.

Αρχικά αναφέρθηκε στο νοσοκομείο η περίπτωση της νευροϊνωμάτωσης, ωστόσο, οι γιατροί ήταν έκπληκτοι όταν βρήκαν ότι είχε μια εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου.

His father could not afford untreated and the lump grew to completely swallow up his face

Η ασθένεια επιτίθεται σε υγιή κύτταρα που επηρεάζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως ο Prosper, η ασθένεια θα ήταν θανατηφόρα αν έμενε χωρίς θεραπεία.

Ο Burkitt είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ανθρώπινος όγκος, αλλά ο Prosper είχε ζήσει τόσο πολύ, επειδή ο όγκος αυξανόταν πιο αργά απ’ ότι συνήθως.

The boy has Burkitt lymphoma, a fast-growing form of non-Hodgkin's lymphoma

Ο Prosper υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπεία και επέμβαση αντικατάστασης βλαστικών κυττάρων για τη μείωση του όγκου.

Και μετά από μήνες εντατικής θεραπείας, οι εξετάσεις έδειξαν ότι το πρήξιμο του προσώπου του Propser είχε μειωθεί σημαντικά.

Prosper has now had chemotherapy which has reduced the lump and he will have cosmetic surgery to remove the dead skin

Είπε: “Στην αρχή το πρόσωπό μου ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έχω σχεδόν τελειώσει τις χημειοθεραπείες μου και όλα έχουν ξεφουσκώσει. Το πρόσωπό μου είναι πολύ καλύτερο τώρα.”

Χάρη στη στήριξη των φιλανθρωπικών οργανώσεων και στη βοήθεια των γιατρών, αυτό το δυνατό αγόρι έχει πλέον ελπίδες για μια νέα ζωή.

διαφορετικόΔείτε και αυτό

Δείτε Επίσης