Μουσουλμάνος πατέρας δολοφονημένου νεαρού συγχωρεί και αγκαλιάζει τον φονιά του γιου του και κάνει τους δικαστές να βάλουν τα κλάματα

Ο πατέρας ενός άντρα που έπεσε θύμα δολοφονίας, αγκάλιασε το φονιά του γιου του στο δικαστήριο δείχνοντας έτσι τη συγχώρεσή του προς τον νεαρό άντρα.

Ο 24χρονος Trey Relford, καταδικάστηκε σε 31 χρόνια φυλάκισης την Τρίτη για τη δολοφονία του Salahuddin Jitmoud, ο οποίος δολοφονήθηκε την ώρα που πήγαινε να παραδώσει μια πίτσα στο Λέξινγκτον του Κεντάκυ.

Κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου, ο πατέρας του Jitmoud, ο Δρ. Abdul-Munim Sombat Jitmoud, χαρακτήρισε τον γιο του ως έναν ευγενικό, γενναιόδωρο και ντροπαλό νεαρό που είχε ενδιαφέρον για τη μουσική και τη συγγραφή.

Ο Δρ. Jitmoud είπε ότι ο γιος του είχε ένα «ντιλίβερι» να κάνει τη νύχτα που δολοφονήθηκε, γεγονός που καθιστά τον θάνατό του ακόμα πιο τραγικό.

This is the emotional moment that a man hugged his son's killer in court, after forgiving him in a moving speech

Στο τέλος της ομιλίας του, σοκάρει το δικαστήριο όταν γύρισε στο δολοφόνο του γιου του και είπε ότι δεν τον κατηγορεί για ό,τι συνέβη.

“Είμαι θυμωμένος με το διάβολο που σε έβαλε να κάνεις ένα τέτοιο έγκλημα,” του είπε.

Ο Δρ. Jitmoud πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το να συγχωρούμε γιατί “η συγχώρεση είναι το μεγαλύτερο δώρο φιλανθρωπίας για το Ισλάμ.”

Μουσουλμάνος πατέρας δολοφονημένου νεαρού συγχωρεί και αγκαλιάζει τον φονιά του γιου του και κάνει τους δικαστές να βάλουν τα κλάματα

Η ομιλία του επηρέασε ακόμα και τον δικαστή ο οποίος ξέσπασε σε δάκρυα.

Όταν το δικαστήριο συνεχίστηκε, η μητέρα του Relford πήγε στο εδώλιο και είπε πως ο γιος της είχε μία καλή παιδική ηλικία αλλά έμπλεξε με τα ναρκωτικά όταν ήταν έφηβος.

Salahuddin Jitmoud was murdered two years ago, while delivering pizza 

“Έχω την πλήρη ευθύνη για την απώλεια του όμορφου γιου σας,” είπε η μητέρα του Relford στον Δρ. Jitmoud. “Λυπάμαι πολύ. Είμαι συγκλονισμένη με τη συγχώρεσή σας.”

Τελικά, ο ίδιος ο Relford ζήτησε συγνώμη για αυτό που συνέβη.

“Λυπάμαι για ό,τι συνέβη εκείνη τη μέρα,” είπε ο Relford. “Σας θαυμάζω γιατί μόνο ένας δυνατός άνθρωπος θα μπορούσε να συγχωρέσει κάποιον που τον πλήγωσε και να πει όσα είπατε εσείς. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο σας. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα … Σας ευχαριστώ για τη συγχώρεσή σας.”

Αργότερα, ο Δρ. Jitmoud πήγε να σφίξει το χέρι του Relford και οι δυο κατέληξαν αγκαλιασμένοι.

Above is a scene of the crime in 2015. Two others were arrested for their roles in Jitmoud's death but a grand jury only moved forward with charges against Relford 

Ο Relford υποστηρίζει ότι είχε βοήθεια, αλλά η εισαγγελέας Kathy Phillips είπε ότι όλα τα σημάδια δείχνουν ότι ο Relford είναι ο δολοφόνος.

“Ο ίδιος έκανε τη ληστεία, αυτός έμπηξε το μαχαίρι, αυτός πείραξε τα αποδεικτικά στοιχεία και ήταν αυτός που έφαγε την πίτσα μετά,” είπε.

Ο Δρ. Jitmoud εργάστηκε ως διευθυντής σε Ισλαμικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά τώρα ζει στην Ταϊλάνδη. Η σύζυγός του, η μητέρα του Salahuddin, πέθανε το 2013, δύο χρόνια πριν από τη δολοφονία.

Ο Relford παραδέχτηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

διαφορετικόΔείτε και αυτό

Δείτε Επίσης