Κοριτσάκι 9 ετών μαντεύει τον κωδικό του μπαμπά του στο PayPal και κλείνει ταξίδι στη Ντίσνεϋλαντ αξίας 1100€

Ένας πατέρας σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι η 9χρονη κόρη του είχε μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού του στο PayPal, ενώ κοιμόταν, και είχε ξοδέψει περίπου 1.100€ από τα χρήματά του σε ένα ονειρεμένο ταξίδι στη Disneyland στο Παρίσι.

Ο 53χρονος Ian Wilson, κοιμόταν όταν η Susan άρπαξε το κινητό του και άρχισε να ξοδεύει τα χρήματά του.

Ο μαθήτρια ξόδεψε 450€ σε πτήσεις και μια κάρτα δώρου για ξενοδοχείο, 240€ σε ταξίδι VIP μέχρι τον Πύργο του Άιφελ και 430€ σε εισιτήρια θεματικών πάρκων και στο τρένο Disneyland Express.

Ian Wilson, 53, (centre, with partner Tracey, 52, son Anthony, 12, and daughters Marie, left, and Susan, right) was shocked to discover Susan had guessed the password on his phone before blowing his money on a trip to Disneyland Paris

Ο κ. Wilson, ο οποίος ζει στο Immingham του Lincolnshire, συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί τρεις ημέρες αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου, όταν είδε ότι περίπου 1.100€ έλειπαν από το λογαριασμό του.

Είπε στην MailOnline: “Αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν απάτη, έτσι τηλεφώνησα στην PayPal και μου είπαν ότι οι πληρωμές είχαν γίνει από μια συσκευή που θεωρούσαν έγκυρη και δεν το θεωρούσαν απάτη.”

“Τότε βρήκα από το ιστορικό του τηλεφώνου ότι είχα μπει σε όλους τους ιστότοπους. Ρώτησα τη Susan και είπε ότι το έκανε εκείνη.”

Susan usually holidays in Skegness but managed to book a trip from the family home in Immingham, Lincolnshire, to Paris

“Ήταν πολύ στενοχωρημένη. Δεν είχε ιδέα τι είχε κάνει, γι’ αυτό δεν μπορούσα να την μαλώσω.”

Η Susan, η οποία περνάει συνήθως τις διακοπές της στο Skegness, λέει ότι δεν έχει ιδέα πώς κατάφερε να κλείσει το ταξίδι και είπε επίσης ότι της αρέσει να παίζει με το τηλέφωνο του πατέρα της.”

Susan (centre, in red) she has no idea how she managed to book the trip and said she just likes playing on her father's phone

Δεν γνωρίζει καν τι είναι ο Πύργος του Άιφελ.

Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, ο κ. Wilson τηλεφώνησε στην Yorkshire Bank, την Paypal και τις ταξιδιωτικές εταιρείες σε μια προσπάθεια να πάρει τα χρήματά του πίσω – αλλά ισχυρίζεται ότι αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα μετρητά αφού είπαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση απάτης.

Susan Wilson spent more than £1,000 of her father's money on a trip to Disneyland Paris (file photo)

Όμως, η PayPal επέστρεψε τα χρήματα λέγοντάς του ότι ήταν “αθώα απάτη” και πως συμβαίνει συχνά.

Τώρα ο κ. Wilson παροτρύνει τους άλλους γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση από τις συσκευές τους στο διαδίκτυο.

Είπε: ‘Να βάζετε ένα Pin στο τηλέφωνό σας. Δεν το έκανα τόσο καιρό γιατί δεν πίστευα ότι θα μου χρειαζόταν, αλλά τώρα το έβαλα.”

διαφορετικόΔείτε και αυτό

Δείτε Επίσης