Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες μίλησε για τη δημοκρατική επανάσταση στη χώρα του

Εξαιρετικά εγκάρδια ήταν η ομιλία του Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος λίγα λεπτά μετά τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Χαιρετάμε ιδιαίτερα τον αδελφό Αλέξη Τσίπρα» τόνισε ο Βολιβιανός πρόεδρος στο ξεκίνημα του λόγου του και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους.

«Η παρέμβαση και οι πληροφορίες που μας έδωσε ο πρωθυπουργός ήταν σαν να μίλησε για την Βολιβία» πρόσθεσε ο κ. Μοράλες μιλώντας για τα κινήματα στη χώρα του ενώ συνέχισε κάνοντας αναφορά στα 500 χρόνια που χρειάστηκε να περάσουν για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι Βολιβιανοί να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

«Υπήρξαν τρεις πολιτικοί που έκαναν ότι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν στη χώρα μας», είπε ο Έβο Μοράλες τονίζοντας πως και οι τρεις είχαν σπουδάσει στην Αμερική και στην Ευρώπη και στην ουσία δίχασαν την κοινωνία για να μπορούν να κυβερνούν. «Μας έκλεβαν τα δημόσια αγαθά μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βολιβίας.

«Τι έγινε; μια δημοκρατική επανάσταση, ξεσηκωθήκαμε με πρωταγωνιστές τους αγρότες. Κάναμε ένα κοινοβούλιο για να φτιάξουμε τη Βολιβία που στηρίζεται στο κοινωνικό κομμάτι, την οικονομία» είπε ο κ. Μοράλες, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα συνέβησαν στη χώρα του.

«Στη δεκαετία του 50 υπήρχε ένα κόμμα που κέρδιζε με πάνω από 50%» είπε ο κ. Μοράλες και υπογράμμισε πως εκείνος δεσμεύτηκε στο λαό του κοινοβουλευτική δημοκρατία.

«Οι αντίπαλοι μου έλεγαν ότι δεν θα εκλεγώ» πρόσθεσε ο κ. Μοράλες για να συμπληρώσει πως ένα χρόνο μετά όλοι παραδέχονταν πως κάτι γίνεται τελικά.