Τα βήματα που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να γλιτώσει τον υποβιβασμό

Τα βήματα που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να γλιτώσει τον υποβιβασμό

Τα βήματα που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να γλιτώσει τον υποβιβασμό

Διαβάστε στο Sport24.gr μέχρι πότε έχει δικαίωμα να πληρώσει ο Παναθηναϊκός τον Βέμερ και τι ισχύει στις περιπτώσεις των Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί ένα βήμα από την αποβολή του από το πρωτάθλημα και τον απευθείας υποβιβασμό λόγω διαδοχικών ποινών αφαίρεσης βαθμών για οφειλές προς πρώην ποδοσφαιριστές του.

Αυτή τη στιγμή έχουν επιβληθεί στο τριφύλλι τέσσερις αφαιρέσεις βαθμών, αρχικά για τον Βέμερ και σήμερα ήρθε η απόφαση της ΕΠΟ για τους Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν.

Ποια είναι όμως τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν σε κάθε περίπτωση ώστε ο Παναθηναϊκός να αποφύγει τις αφαιρέσεις βαθμών και να γλιτώσει τον υποβιβασμό;

Αρχικά για την υπόθεση Βέμερ. Ήδη στον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί και έχει γίνει και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Άρα στο τριφύλλι έχουν δικαίωμα μέχρι την Παρασκευή (20/4) να καταβάλλουν στον Γερμανό 498.000 ευρώ προκειμένου να πάρουν πίσω τους τρεις βαθμούς και να γλιτώσουν την πρώτη αφαίρεση βαθμών.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία προσπαθούσε να μάθει αν πρέπει να πληρώσει συνολικά το ποσό ή μπορεί να καταβάλει και μέρος αυτού για να πάρει πίσω τους βαθμούς.

Στις περιπτώσεις των Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες μέρες στην διάθεση του. Η απόφαση κοινοποιήθηκε σήμερα και η ποινή της αφαίρεσης των τριών βαθμών θα γίνει την Πέμπτη (19/4). Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα έχει περιθώριο να εξοφλήσει τους τρεις ποδοσφαιριστές μέχρι την επόμενη Παρασκευή (27/4), δηλαδή πέντε εργάσιμες μέρες μετά το ματς εναντίον του Πανιωνίου, ώστε να πάρει και πάλι πίσω τους βαθμούς και να μην τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον Λέτο οφείλονται κοντά στις 50.000 ευρώ, στον Τοτσέ κοντά στις 20.000 ευρώ και στον Εσιέν κοντά στις 260.000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνει κάποιος, τα χρήματα για τους δυο πρώτους αναμένεται να δοθούν και τουλάχιστον από τις περιπτώσεις Τοτσέ και Λέτο ο Παναθηναϊκός να μην υποστεί κυρώσεις.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως γλιτώνει και τον υποβιβασμό καθώς όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν αν μια υπόθεση όπως του Βέμερ ή του Εσιέν (δηλαδή οι "μεγάλες οφειλές) δεν διευθετηθεί μετά από τρεις αγώνες, τότε και πάλι υποβιβάζεται ο Παναθηναϊκός με τρία διαδοχικά "-3" ακόμη και από την ίδια υπόθεση (του Βέμερ επί παραδείγματι).

Βέβαια όπως αντιλαμβάνεται κανείς ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει το τριφύλλι τον υποβιβασμό από αυτές τις υποθέσεις (που είναι ανεξάρτητες από την αδειοδότηση ή την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού) είναι να δώσει ο Γιάννης Αλαφούζος τα χρήματα που απαιτούνται. Η πράσινη ΠΑΕ ενημέρωσε για την άμεση πληρωμή των τριών ποδοσφαιριστών και πλέον περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της.

πηγή: sport24.gr

Δείτε και αυτό

Δείτε Επίσης