Πανιώνιος: "Ανεπίτρεπτη η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου"

Πανιώνιος: “Ανεπίτρεπτη η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου”

Η ΠΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη τονίζοντας πως καταλύει την έννοια του κράτους δικαίου και το περί δικαίου αίσθημα.

Η ΠΑΕ Πανιώνιος έχοντας έννομο συμφέρον για τον υποβιβασμό της Ξάνθη και του ΠΑΟΚ, καθώς δίνει μάχη για την παραμονή στη Super League 1, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τα βάζει με την κυβέρνηση εξαιτίας της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ετοιμάζεται ώστε να μην παίσουν οι δύο ΠΑΕ.

Οι “κυανέρυθροι” τονίζουν πως “μια τέτοια απόφαση καταλύει την έννοια του κράτους δικαίου και το περί δικαίου αίσθημα”, στέκεται σε άλλες αποφάσεις που έχουν παρθεί από την ΕΕΑ και έχουν εφαρμοστεί αλλά και στην εφαρμογή του -6 στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Σημειώνει μάλιστα πως και ο Πανιώνιος είναι ένας ιστορικός σύλλογος και απαιτεί την άρση της δικής του τιμωρίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με απορία και έκπληξη ενημερωθήκαμε για την Κυβερνητική παρέμβαση περί τροποποίησης των υφιστάμενων διατάξεων και προβλεπόμενων ποινών επί συγκεκριμένων παρατυπιών και παραβάσεων, στους οικείους νόμους και κανονισμούς η οποία προδήλως καταλύει την έννοια του κράτους δικαίου και το περί δικαίου αίσθημα.

Η ανωτέρω απόφαση της Κυβέρνησης καταστρατηγεί ευθέως την εισήγηση/πόρισμα του μοναδικού καταρχάς αρμοδίου δικαιοδοτικού οργάνου, της ΕΕΑ, που αφορά τη διαπίστωση τέλεσης παραβάσεων, από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ.

Αξίζει μνείας το γεγονός ότι σε άλλες αποφάσεις της ΕΕΑ και έτερων δικαιοδοτικών και δικαστικών αθλητικών οργάνων και επιτροπών, όπως στην περίπτωση της Κασσιόπης, Ηρακλή κ.λ.π., ο πέλεκυς έπεσε βαρύς, σε αντίστοιχης βαρύτητας υποθέσεις, ο νόμος δε, εφαρμόστηκε στο ακέραιο, χωρίς οποιουδήποτε είδους παρέμβαση και στην δική μας περίπτωση, που είχε μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα την επιβολή της ποινής αφαίρεσης βαθμών (-6) για την ομάδα μας σύμφωνα με το άρθρο 8 β) το κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των εμπλεκόμενων στην ανωτέρω υπόθεση ομάδων, οι οποίες ασκώντας πρωτοφανή πίεση δημοσίως απαιτούν την πλήρη καταστρατήγηση του νόμου και μη εφαρμογή αυτού.

Σε κάθε περίπτωση είναι ανεπίτρεπτη η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου και αφού η Κυβέρνηση επικαλείται την ιστορικότητα των ομάδων της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, τότε απαιτούμε την άρση της επιβληθείσας ποινής στην ομάδα του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ μας ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ”.πηγή: sport24.gr

Δείτε και αυτό

Δείτε Επίσης