Ζοζέ Μοράις: Πρωταθλητής στην Κορέα ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ μετά από θρίλερ

Ζοζέ Μοράις: Πρωταθλητής στην Κορέα ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ μετά από θρίλερ

Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα παίχτηκε στην Νότιο Κορέα με την Γιεονμπούκ του Ζοζέ Μοράις να κατακτά τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική σε μία κούρσα για γερά νεύρα με την έτερη διεκδικήτρια, Ουλσάν Μίπο.

Φοβερά πράγματα συνέβησαν στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Νοτίου Κορέας. Πρωταγωνιστής σε αυτή τη μάχη ήταν ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, Ζοζέ Μοράις ο οποίος στο τέλος της ημέρας πανηγύρισε τον τίτλο και ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς η ομάδα του, Γιεονμπούκ έγινε μόλις η δεύτερη στην ιστορία του αθλήματος στην συγκεκριμένη χώρα που το καταφέρνει τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Πάμε όμως να δούμε επακριβώς τη συνέβη στην τελευταία συγκλονιστική αγωνιστική.

Ο Μοράις έπαιζε εντός με την Γκανγκβόν και την νίκησε με 1-0. Την ίδια ώρα η άλλη διεκδικήτρια του τίτλου, Ουλσάν Μίπο ταπεινωνόταν στην έδρα της από την Ποάνγκ Στίλερς με 1-4. Ο συνδυασμός τον ίδιο αυτών αποτελεσμάτων έφερε τις αμφότερες ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 79 βαθμούς.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, λοιπόν, ο κάτοχος του τίτλου θα κρινόταν ανάλογα με την καλύτερη επίθεση και εκεί η Γιεονμπούκ του Ζοζέ Μοράις είχε τη διαφορά του ενός γκολ και πανηγύρισε την επιτυχία της. Τα τέρματα των πρωταθλητών ήταν 72, ενώ της Ουλσάν Μίπο 71. Πραγματικό θρίλερ με νικητή έναν παλιό μας γνώριμο.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος της προπονητικής καριέρας του πάλαι ποτέ βοηθού του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο προηγούμενος του 54χρονου Πορτογάλου καταγράφηκε το 2014 στην Σαουδική Αραβία με την Αλ Σαμπάμπ.πηγή: sport24.gr

Δείτε και αυτό

Δείτε Επίσης