Για 17 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών κατηγορείται μία 38χρονη, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.290 ευρώ.

Δεκαεπτά περιπτώσεις απάτης, μέσω διαδικτύου, που έγιναν σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξιχνιάσθηκαν μετά από έρευνα αστυνομικών στην Έδεσσα, οι οποίοι ταυτοποίησαν τα στοιχεία μιας 38χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η 38χρονη αναρτούσε ψευδείς αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, στις οποίες εμφανιζόταν με διάφορες ιδιότητες όπως διαμεσολαβητής δανείων, εκπρόσωπος εταιρείας ενεχυροδανεισμού, ιδιώτης επιχειρηματίας και έπειθε πολίτες για τη δυνατότητα χορήγησης δανείων, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά ως έξοδα για την έκδοση του δανείου.

Η αποστολή των χρημάτων γινόταν μέσω ταχυδρομικής αλληλογραφίας είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων παθόντων με διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιούσε, ενώ η 38χρονη είχε δημιουργήσει πλήθος λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, για να επικοινωνεί προσποιούμενη διαφορετικά πρόσωπα.

Όπως διαπίστωσε η αστυνομία, το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2017 έως και το Φεβρουάριο του 2018, η γυναίκα ενέχεται σε 17 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.290 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της 38χρονης και σε άλλα παρόμοια αδικήματα ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.