Τι αναφέρει το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής προς το υπουργείο Δικαιοσύνης

Την επιτάχυνση στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής
Την επιτάχυνση διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, ακόμα και σε καθημερινή βάση, ζητούν από τον προϊστάμενο του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Με επιστολή – υπόμνημα τους ζητούν την κατάργηση των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό, την απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του Δικαστηρίου από άλλα δικαστικά καθήκοντα και την αποκλειστική διάθεση της αίθουσας τελετών του εφετείου μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Όπως επισημαίνουν μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 250 συνεδριάσεις του δικαστηρίου οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

  • 2015 : 39 δικάσιμοι
  • 2016 : 50 δικάσιμοι (34 στο Εφετείο)
  • 2017 : 95 δικάσιμοι (42 στο Εφετείο)
  • 2018 : 66 δικάσιμοι μέχρι 30/9/2018 (23 στο Εφετείο)

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής επισημαίνουν ότι «στη διάρκεια της δίκης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους όσοι απέμεναν προσωρινά κρατούμενοι μετά την έναρξή της, έτσι ώστε η διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό δεν υπηρετεί την οποιαδήποτε ανάγκη αποφυγής μετακινήσεων κρατουμένων».

Επίσης αναφέρουν ότι η διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται να είναι ακόμα μακρά καθώς έχουν δηλωθεί 230 μάρτυρες υπεράσπισης και έπονται κλήση των κατηγορουμένων σε απολογία, η εισαγγελική πρόταση και οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης που θα προηγηθούν της απόφασης του Δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι έχουν ζητήσει για το θέμα συνάντηση και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.