Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών εξέδωσε καυστική ανακοίνωση για τον παραιτηθέντα πρόεδρο του δικαστηρίου

Ως απόπειρα επηρρεασμού τους χαρακτηρίζουν οι δικαστές του ΣτΕ τις δηλώσεις που συνόδευσαν την παραίτηση χθες του προέδρου του Νίκου Σακελλαρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σημερινή ανακοίνωση του τονίζει, ότι «συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του».

Παράλληλα, αναφέρει η Ένωση, ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο» και προσθέτουν ότι «δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Να σημειωθεί, ότι την ανακοίνωση της Ένωσης δεν υπογράφουν ο πρόεδρός της Ευθύμιος Αντωνόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Πικραμμένος, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του ΣτΕ που εξετάζει τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου.